К основному контенту

ДЕНЬ ВМС УКРАЇНИ



Наближається чергова річниця Військово-Морських Сил України. Військово-морські сили (флоти) завжди були, є і будуть гордістю любої поважної держави. Сама їх наявність є ознакою повноправності й суверенності держави. Морська форма й ратна слава військового моряка – це завжди велика державна й народна гордість. Україна завжди була морською державою. Світова торгівля українським хлібом велась саме через вітчизняні чорноморські порти. Чорне море успішно борознили козацькі чайки, які впевнено сягали його південних берегів, наносячи численні поразки агресивним сусідам. Українці у складі Чорноморського флоту завжди складали етнічну більшість.
Україні сьогодні нав’язано підлу гібридну війну, перший і неочікуваний удар якої як раз і прийшовся по її Військово-Морським Силам, дислокованим у Криму. Якби не російська анексія Криму, то, напевно, штаб ВМС України не опинився б в Одесі. Тому нещастя допомогло, що саме Одеса справедливо стає повноправною столицею майбутнього потужного Військово-Морського Флоту України.
Вже вирішено на урядовому рівні питання про надання будівель для розміщення штабу сьогоднішніх ВМС України та організації фінансування цього процесу. Держава проводить ремонт тих військових суден, що вийшли з Криму і які російська держава-агресор навмисно пошкодила. Будуються сучасні нові плавзасоби для ефективної організації берегової оборони. На порядку денному розширення діяльності в Одесі військово-морського ліцею та академії. Успішно завойовує свого телеглядача телестудії ВМС України. Доречно нагадати, що громадяни чекають й на широку діяльність радіо ВМС, спочатку, хоча б по всьому чорноморському узбережжю України.
Пересічний громадянин України з нетерпінням чекає на появу у ВМС невеликих за тоннажем фрегатів та корветів, а також швидкісних ударних ракетних катерів побудованих на вітчизняних верфях.  Ударні ракетні катери, особливо створені за технологією «стелс», невеликий за тоннажем, але маневровий та потужний за озброєнням новий український Військово-Морський Флот, адаптований у своїй діяльності до стандартів НАТО, буде ефективною асиметричною відповіддю російському агресорові з його давно застарілими кораблями.
Має право на втілення в життя й ідея будівництва міні-підводних човнів. Вона слушна та перспективна, особливо коли проекти цих човнів будуть технологічно передовими з можливістю ефективного використання малих маневрових човнів на глибинах до 50-ти метрів, а зручні місця дислокації для таких човнів – це справа наживна.
Стратегія українського підходу до будівництва ВМФ – це швидкість, передові технології, що дозволяють завдати ворогові раптового неочікуваного удару, а також вірний баланс малого тоннажу та ударного потенціалу. Такий підхід підніме авторитет не тільки самих ВМС України, але й всієї української держави, черговий раз підкреслюючи, що вона не просто морська держава, а воєнно-морська.
Головне надбання любого флоту – це люди, що самовіддано несуть свою нелегку вахту. Особовий склад ВМС України разюче змінився, поповнився новими людьми, у яких патріотичні переконання не розходяться з ділом. Саме вони реалізують амбітний український національний проект – відродження українського Військово-Морського Флоту.

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

ГИБРИДНО-МЕССИАНСКАЯ АГРЕССИЯ

Развязанная Кремлем против Украины агрессия носит гибридно-мессианский характер. Эта агрессия реализовывалась под прикрытием надуманных нереальных угроз россиянам, проживающим в Украине, якобы, со стороны украинцев, коих кремлевская пропаганды называла «бэндеровцами», «укропами» и прочими кличками, которые российские спецслужбы всегда клеят своим будущим жертвам, дабы представить их монстрами. При этом, заранее, пользуясь попустительством, а то и прямым предательством украинских властей времен Януковича, в российском информационном пространстве, равно как и украинском захваченном россиянами, готовилась почва для успешной реализации кремлевской гибридно-мессианской агрессии. Основную роль в информационном пространстве отводилось телевидению, поскольку его смотрит большинство населения. Именно в этих пространствах формировался образ украинского врага, а в противовес ему образ российского справедливого православного воина-мессию, для борьбы с подлыми врагами. Также формировались с

ЗАЧЕМ УКРАИНЦЫ ПОМОГАЛИ СОЗДАВАТЬ ИМПЕРИЮ?!

История создания российской империи говорит о том, что свою умелую руку к этому делу, волею и неволею, приложили многие украинцы. Мало того, что в крови московских царей кроме татарской и угро-финской текла и украинская кровь (мать Ивана Грозного Елена Глинская была украинкой из-под Полтавы), так некоторые украинские ученые мужи, равно как и религиозные, нарушив предупреждение Христа, таки создавали себе и нам кумира в лице новой российской имперской власти. На том и обожглись. Так, митрополит Киевской митрополии Петр в 1325 году, в связи с разорением Киева, временно переселяется в Московию, чем возвышает князей московского дома. А Петр І взял с Украины тысячи ученых, государственных и религиозных деятелей. Историки называют цифру в десять тысяч. Так, первое в Московии   высшее учебное заведение – Московская славяно-греко-латинская академия – от своего начала успешно руководилась украинскими иерархами-администраторами. Выходцами из Украины были основаны фактически все великорусс

КАРКАЮЩИЕ КРЕМЛЕВСКИЕ СОЛОВЬИ

Так уж повелось, особенно с советских времен, что на службе у Кремля всегда был внушительный отряд каркающих соловьев от пропаганды. Они имели и тем более имеют право говорить то, что кремлевские «небожители», по политическим и дипломатическим соображениям, не всегда могут сказать. И это помимо того, что в Госдуме сию государственную должность давно и прочно занимает Жириновский. К примеру, когда в Берлине заседала «нормандская» четверка, в Москве по телевидению шел очередной заказной «Вечер» с Владимиром Соловьевым. Это было сделано для того, чтобы простой россиянин не имел возможности услышать какие либо иные оценки международных политических событий, окромя кремлевских. Вот как в студии Соловьева видят решение больной для Кремля и им же созданной украинской проблемы – танки боевиков и россиян берут Мариуполь, Херсон, а Одесса сама подымится против киевских властей. Вот о чем мечтают в Кремле! А еще радуются, что гадят всем своим соседям, кто с ними не желает водку пить. Пусть,